Shape

Cappella Breda zingt Te Deum

Vrienden op vertoon van hun ledenpas gratis toegang!

Op 13 november treedt Cappella Breda op, onder leiding van Elisabeth Blom in de Grote Kerk in Dordrecht. Dat is het eerste optreden van het koor na het uitbreken van de corona pandemie. Cappella Breda komt in dit concert onmiddellijk met een programma van grote schoonheid. Het 8-stemmige Te Deum van Felix Mendelssohn Bartholdy vormt de hoofdmoot van het programma. Het koor wordt bij dit stuk begeleid op orgel door Cor Ardesch, de stadsorganist van Dordrecht. Behalve dit werk van Mendelssohn zingt Cappella Breda het motet ‘Fürchte dich nicht’ van Johann Sebastian Bach en het ‘Abendlied’ van Joseph Rheinberger. De aanvang van het concert is om 20:30 uur en de entreeprijs bedraagt €15.

Cappella Breda is een ambitieus amateur-kamerkoor. Het koor bestaat sinds 1976 en werd opgericht door Daan Manneke. Elisabeth Blom is na het vertrek van Manneke sinds medio 2017 de bevlogen dirigent. De ongeveer 25 leden van het koor werken onder haar leiding om klassieke muziek, van renaissance tot hedendaags, op topniveau uit te voeren. Cappella Breda was te horen op vele plaatsen in Nederland en in diverse steden elders in Europa. Ook in Dordrecht liet het koor eerder van zich horen zoals eind 2018 met psalmen van Sweelinck.

Elisabeth Blom is behalve dirigent van Cappella Breda ook dirigent van kamerkoor Lelystad en de professionele ensembles Hollands Collectief en Lux Vocaal ensemble. Elisabeth Blom maakt bovendien als sopraan deel uit van de Nederlandse topkoren Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor.

Cor Ardesch is sinds 1998 organist van de Grote Kerk in Dordrecht en werd in september 2007 benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. Hij heeft grote verdiensten op het gebeid van de orgelcultuur. Behalve uitvoerend musicus is Ardesch ook docent orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel.

Zie ook: cappellabreda.nl

Date

Saturday 13 November 2021
Expired!

Time

20:30

Cost

€15,00

Location

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2 | 3311 CJ Dordrecht
Category

Association of Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht

Jump to

Close