Shape

Orgelstrijd bij het Bachfestival

In 2018 sloegen we voor het eerst de handen ineen met het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Dat smaakte naar meer! Daarom organiseren we dit jaar opnieuw de ‘Dordtse voorronde’ van het orgelfestival. Drie organisten strijden in de Grote Kerk in Dordt op het Bachorgel voor een plaatsje in het Internationaal Orgelfestival Haarlem deze zomer. En de winnaar van deze voorronde krijgt sowieso een plaats op het Bachfestival 2022.
De deelnemers van dit jaar krijgen drie opdrachten mee die publiek verdienen. Daarom kun je voor een hele kleine bijdrage komen luisteren naar deze orgelstrijd. Ten eerste improviseren de deelnemers samen met componist en altviolist Oene van Geel op het thema B-A-C-H. Daarnaast spelen ze een langzaam en een snel deel uit deĀ Sonates voor orgel van Bach (BWV 525-530). Tot slot laten ze hun eigen arrangement voor orgel-solo horen van een van de vele Bach-cantates.
We vonden het zonde als alleen de jury van deze stukken kon genieten. Voor orgelliefhebbers is dit een absolute must, maar ook als je een keer iets anders wilt horen, of als je toch benieuwd bent waar alle heisa over de koningin der instrumenten nu eigenlijk over gaat,….dan zien we je dus graag op 24 juni als prelude voor ons festival.
Meer informatie op www.bachfestivaldordrecht.nl

Date

Thursday 24 June 2021
Expired!

Location

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2 | 3311 CJ Dordrecht

Organizer

Bachfestival Dordrecht
Website
http://www.bachfestivaldordrecht.nl

Association of Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht

Jump to

Close