Shape

400 jaar Canones | avondprogramma

Op 6 mei 2019 is het precies 400 jaar geleden dat de vijf canones, of leerregels, opgesteld tijdens de Dordtse Synode, voor het eerst werden gepresenteerd. Ze werden hardop voorgelezen in een stampvolle Grote Kerk. Het volk stroomde toe. Het voorlezen nam uren in beslag en de stem van de voorlezer begaf het op zeker moment.

Arminius, ketter of kanjer?

Het avondprogramma in de Grote Kerk draait om een van de hoofdrolspelers rond de Dordtse Synode, Arminius. Het thema ‘Arminius: ketter of kanjer?’ wordt ingeleid door de bekende theologen Tjaard Barnard en professor Henk van den Belt. Hierna volgt een debat onder leiding van burgemeester van Oudewater, voormalig Dordtenaar, Pieter Verhoeve.
Naast diverse andere theologen, zal ook het publiek de mogelijkheid krijgen deel te nemen. Na afloop is volop ruimte voor ontmoeting en contact en wordt aan de bezoeker een hapje en een drankje aangeboden.

stadswandeling

Het Gilde Dordrecht organiseert, voorafgaand aan genoemd avondprogramma, een stadswandeling langs gedenkplaatsen in de stad, waaronder de Kloveniersdoelen en de Augustijnenkerk te Dordrecht.
Aanmelding hiervoor is niet nodig en deelname is gratis. Ieder wordt uitgenodigd om om 18.45 uur te verzamelen bij de Trinitatiskapel. De wandeling eindigt in de Grote Kerk te Dordrecht, waar om 20.00 uur het voor iedereen toegankelijke avondprogramma begint.

Datum

maandag 06 mei 2019
Verlopen!

Tijd

20:00

Locatie

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2 | 3311 CJ Dordrecht
Categorie

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close