Shape

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2 juni 2022

De ALV zal dit jaar op 2 juni a.s. plaatsvinden in de gehoorzaal van het Dordrechts Museum.

Zoals gebruikelijk willen we elkaar vooraf ontmoeten en bijpraten onder het genot van een maaltijd en een drankje bij Art & Dining/Dordrechts Museum. Inloop vanaf 18.15 uur. De kosten van de dagschotel zijn voor eigen rekening en bedragen € 9,95 (exclusief drankjes). Opgave deelname maaltijd uiterlijk 26 mei bij de de secretaris VVGK:  secretaris@vriendengrotekerkdordrecht.nl (Jo-Anne Krijgsman) onder vermelding van keuze gerecht: vegetarisch, vlees of vis.

Vanaf 20.00 uur start de ALV met het huishoudelijke gedeelte. De stukken behorend bij de vergadering (jaarverslag 2021, notulen ALV 2021 en financiële stukken 2021) zijn onderstaand te downloaden. Indien u een hard-copy versie wenst van de stukken, kunt u deze opvragen bij het secretariaat secretaris@vriendengrotekerkdordrecht.nl.

Spreker voor deze avond is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn

Arnold Huijgen

Thema lezing:
Maria, icoon van genade – ook voor protestanten?

Maria, de moeder van Jezus, lijkt een ‘rooms’ thema. Wie zich er echter in verdiept, merkt dat reformatoren als Luther en Calvijn veel meer ruimte aan Maria gaven dan hedendaagse protestanten. Theoloog Arnold Huijgen schreef een boek over Maria: Icoon van genade, waarin hij diepteboringen doet in Bijbel en traditie, met het oog op de vragen van vandaag. In deze inleiding wordt Maria belicht als de moeder van alle gelovigen, icoon van genade, en hoopgevend voorbeeld voor Europa. De verschillen tussen rooms-katholiek en protestant hoeven niet verdoezeld te worden om toch Maria opnieuw te waarderen vanwege de genade van God die in haar openbaar komt.

Te downloaden: Agenda ALV 2022Notulen ALV 210916,  Jaarverslag ALV 2021.

 

Date

donderdag 02 juni 2022
Expired!

Time

18:00
Dordrechts Museum

Location

Dordrechts Museum
Museumstraat 40 | 3311 XP Dordrecht
Category

Organizer

Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht
QR Code

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close