Shape

Excursie Halle en Antwerpen

Op zaterdag 19 augustus vindt de jaarlijkse excursie van de Vrienden van de Grote Kerk plaats. Ditmaal zullen de Oudewater en Gouda worden bezocht.
Allereerst wordt in Oudewater de Grote of Sint Michaëlskerk bezocht. Tot de inventaris van deze kerk behoort een 17de-eeuwse preekstoel, die oorspronkelijk in de Grote Kerk van Dordrecht stond. Vanaf deze preekstoel las Sebastiaan Damman, scriba van de Synode, op 6 mei 1619 de Dordtse Leerregels voor.

’s Middags wordt de Sint-Jan in Gouda bezocht, beroemd vanwege de Goudse Glazen. De gebrandschilderde ramen van de Goudse Sint-Jan vormen het hoogtepunt van de Europese glasschilderkunst. Van de 72 ramen dateren er 61 uit de 16e en 17e eeuw.

Praktische informatie

In verband met de capaciteit van de bus is het aantal deelnemers beperkt. Deelname aan de excursie vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling.
De prijs voor deelname bedraagt dit jaar € 60,- per persoon (dit omvat de busreis, koffie, rondleidingen en een lunch).
Deelnemers wordt verzocht dit bedrag direct na aanmelding over te maken aan de penningmeester van de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht (bankrekeningnr NL71 ABNA 0412 9929 81) onder vermelding van excursie Oudewater en Gouda.
Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor vertrek. Bij latere afmelding wordt de helft van de betaalde kosten geretourneerd.

Online aanmelden

Door onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de excursie. Dit is mogelijk tot uiterlijk 17 augustus (of eerder, indien de excursie volgeboekt is).

Datum

zaterdag 01 september 2018
Verlopen!

Tijd

08:00 - 20:00

Kosten

€60,00
Categorie

Organisator

Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close