Shape

Excursie Weert & Roermond

Op zaterdag 19 augustus vindt de jaarlijkse excursie van de Vrienden van de Grote Kerk plaats. Ditmaal zullen de Limburgse steden Roermond en Weert worden bezocht.
Allereerst wordt in Roermond de Munsterkerk aangedaan, een kruisbasiliek in Romaanse stijl, gebouwd in de 13e eeuw.
’s Middags gaan we naar Weert om de St. Martinuskerk te bezichtigen. Deze kerk staat in de top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en is echt een juweel om te zien. Overigens staat ook de Grote Kerk van Dordrecht op deze lijst.
Daarnaast is het Gemeentemuseum Jacob van Horne zeer de moeite van het bekijken waard. De vaste collectie omvat de geschiedenis van Franciscus van Assisi en de orde der Minderbroeders in Nederland. Ook Dordrecht heeft een Minderbroedersklooster gehad.

Praktische informatie

In verband met de capaciteit van de bus is het aantal deelnemers beperkt. Deelname aan de excursie vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling. De prijs voor deelname bedraagt dit jaar €55,- per persoon (dit omvat de busreis, koffie, rondleidingen en een lunch).
Deelnemers wordt verzocht dit bedrag direct na aanmelding over te maken aan de penningmeester van de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht (bankrekeningnr NL71 ABNA041 299 2981) onder vermelding van excursie Roermond en Weert.

Leden, maar ook niet-leden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze dagtocht.

Online aanmelden

Door onderstaand formulier in te vullen, kunt u zich aanmelden voor de excursie. Dit is mogelijk tot uiterlijk 10 augustus (of eerder, indien de excursie volgeboekt is).

Datum

zaterdag 19 augustus 2017
Verlopen!

Tijd

08:00 - 20:00

Kosten

€55,00
Categorie

Organisator

Vrienden van de Grote Kerk Dordrecht

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close