Shape

AFGELAST Uitvoering Matthäus Passion Bach Ensemble

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is volgens velen het mooiste klassieke werk dat ooit gecomponeerd is. Bach schreef het oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus in 1728.
Het werk wordt traditiegetrouw uitgevoerd rondom de Goede Week en Pasen. Op stille zaterdag van 2020 wordt de Matthäus Passion uitgevoerd in de Grote Kerk.

Bach Ensemble Amsterdam

Het Bach Ensemble Amsterdam is een ensemble – koor en orkest – dat gepassioneerd én stijlbewust de muziek van Bach en zijn tijdgenoten uitvoert. De leiding van het ensemble is in handen van een groep professionele musici die ondermeer werkzaam zijn bij de Nederlandse Bachvereniging. Het Bach Ensemble wordt thans gedirigeerd door Paulien Kostense, die ook als violist deel uitmaakt van het ensemble van de Nederlandse Bachvereniging.

Benefiet Concert

De organisatie van deze uitvoering van de Matthäus Passion is in handen van de Rotaryclub Zwijndrecht e.o.. Zij hopen hiermee geld in te zamelen voor Hospice De Cirkel. Het hospice, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, biedt thuis aan ongeneeslijk zieke mensen met een beperkte levensverwachting. Naast de lokatie in Hendrik-Ido-Ambacht hoopt men een tweede vestiging in Papendrecht te realiseren.

Praktische informatie

Kaarten voor dit bijzondere concert waren online verkrijgbaar. Het concert is thans uitverkocht.

Datum

zaterdag 11 april 2020
Verlopen!

Kosten

28,50

Locatie

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2 | 3311 CJ Dordrecht
Categorie

Organisator

Rotaryclub Zwijndrecht e.o.
Website
https://www.rotary.nl/zwijndrechteo/

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close