Shape

mini-symposium ‘Sporen van Sura – het begin van Dordrecht’

Op zaterdag 15 februari a.s. organiseren Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV), Vereniging Oud Dordrecht (VOD) en de Vereniging Vrienden Grote Kerk Dordrecht (VVGKD) een mini-symposium met als het thema ‘Sporen van Sura – het begin van Dordrecht.. Met dit mini-symposium markeren de verenigingen de start van hun gezamenlijke activiteiten die worden georganiseerd rond dit thema. Deze activiteiten sluiten aan bij de viering van 800 jaar Stad, die in 2020 in Dordrecht gedurende het gehele jaar plaatsvindt.

Het mini-symposium vindt plaats in de Trinitatiskapel, Vriesestraat. In het programma is aandacht voor zowel cultuurhistorische als muzikale elementen. Oud-Dordrecht blikt inhoudelijk alvast vooruit op het thema ‘Sporen van Sura’, waarbij in het kader van 800 jaar stad de beginperiode van Dordrecht vanuit zowel religieus als politiek oogpunt wordt belicht. MOV zal een voorproefje geven van de Sura Cantate. Deze speciaal gecomponeerde werk zal in zijn geheel tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van MOV op 13 maart te horen zijn.
Daarnaast vindt er een presentatie plaats met de resultaten van het Kinderkunstproject over Sura, van Cultuurcentrum ToBe.
Vanuit de drie verenigingen zal aan wethouder Sleeking hun activiteitenprogramma worden aangeboden, als bijdrage voor de viering van 800 jaar stad in 2020.

Voorafgaand aan het symposium is er gelegenheid om deel te nemen aan een stadswandeling (13.00 uur verzamelen bij Trinitatiskapel) ‘Sporen van Sura’, begeleid door gidsen van de VOD.

Deelname aan deze bijeenkomst is zonder kosten. Belangstellenden kunnen zich (bij voldoende plaats) aanmelden per mail of 06-15056005 (Dirk Louter – Merwe’s Oratorium). Ook is het mogelijk gebruik te maken van onderstaandformulier.Datum

zaterdag 15 februari 2020
Verlopen!

Tijd

15:00

Locatie

Trinitatiskapel
Trinitatiskapel
Vriesestraat 22 | 3311 NR Dordrecht

Organisator

VOD / VVGKD / MOV

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close