Shape

Tentoonstelling ‘Openbaerieng in beeld’

‘Openbaerieng in beeld’ is een vertaling van het Bijbelboek Openbaring in het dialect van Zuid-Beveland met ruim dertig illustraties door kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke. Ook de Nederlandse tekst is afgedrukt. De originele aquarellen uit het boek zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren in de Grote Kerk van Dordrecht.

Hieronder ziet u een afbeelding behorende bij de tekst Openbaring 9 vers 13: ‘Toen blies de zesde engel op zijn bazuin’. Het boek ‘Openbaerieng in beeld’ is uitgegeven door Uitgeverij Het Paard van Troje en ’t Kerkje van Ellesdiek. Het kost € 15.

Ook hangen in de Grote Kerk vier aquarellen gebaseerd op het Hooglied. Het Hooglied is ook vertaald en heeft als titel ‘Waèr a ’t arte vol van is…’gekregen. De prijs van deze vertaling is ook € 15,00

Jopie Minnaard-Verheijke woont in Heinkenszand (Zeeland). Haar werk omvat aquarellen, gemengde technieken en acrylverven op linnen. Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in haar werk terug te vinden. Daarnaast is zij geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven. Haar aquarellen zijn teer van kleur. De acrylwerken zijn juist sterk van kleur en lijn.

Een impressie van haar werk ziet u op www.jopieminnaard.nl

Jopie Minnaard, openb. 9 vers 13

Datum

zondag 08 mei 2022 - donderdag 30 juni 2022
Verlopen!

Locatie

Grote Kerk
Grote Kerk
Lange Geldersekade 2 | 3311 CJ Dordrecht

Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk in Dordrecht

Ga direct naar

Close